1/8/2014
КАМПАЊА

1/8/2014
КАМПАЊА

Претседателката на Националниот совет за родова рамноправност, Савка Тодоровска, гостуваше во утринската програма на националната телевизија Сител. Гостувањето беше по повод стапувањето на сила на Истанбулската конвенција. Во емисијата се говореше за потребата од ратификација на Конвенцијата во Македонија, општо за проблемот на родово базирано насилство, како и за кампањата која НСРР ја спроведува во рамки на регионалниот проект.

Претседателката на Националниот совет за родова рамноправност, Савка Тодоровска, гостуваше во утринската програма на националната телевизија Сител. Гостувањето беше по повод стапувањето на сила на Истанбулската конвенција. Во емисијата се говореше за потребата од ратификација на Конвенцијата во Македонија, општо за проблемот на родово базирано насилство, како и за кампањата која НСРР ја спроведува во рамки на регионалниот проект.

SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close