25/11/2013, Пехчево
Активности

25/11/2013, Пехчево
Активности
По повод 25 Ноември - Меѓународен ден за борба против насилство врз жените, делегација на Организацијата на жените на Пехчево (ОЖП), предводена од Претседателката на здружението Нада Симовска, го посети Градоначалникот на општина Пехчево Г-дин Игор Поповски, со што започна со своите активности за одбележување на „16 дена борба против семејното насилство”.
Целта на посетата беше запознавање со активностите за спроведување на кампањата ПОТПИШУВАМ – водена од Националниот совет за родова рамноправност спроведена во рамки на проектот „Со заеднички напори – Кон нови европски стандарди во заштита на жените од родово базирано насилство&ldquo, во кој Организацијата на жените на Пехчево е локален партнер.
По повод 25 Ноември - Меѓународен ден за борба против насилство врз жените, делегација на Организацијата на жените на Пехчево (ОЖП), предводена од Претседателката на здружението Нада Симовска, го посети Градоначалникот на општина Пехчево Г-дин Игор Поповски, со што започна со своите активности за одбележување на „16 дена борба против семејното насилство”. Целта на посетата беше запознавање со активностите за спроведување на кампањата ПОТПИШУВАМ – водена од Националниот совет за родова рамноправност спроведена во рамки на проектот „Со заеднички напори – Кон нови европски стандарди во заштита на жените од родово базирано насилство&ldquo, во кој Организацијата на жените на Пехчево е локален партнер.
SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close