Скопје 25/11/2016
УЛИЧНА АКЦИJА

Скопје 25/11/2016
УЛИЧНА АКЦИJА
На 25.11.2016 год., во Скопје, активистките од Националниот совет за родова рамноправност организираа улична акција за промоција на кампањата Потпишувам во рамки на „16 дена активизам против родово базирано насилство“.

На уличната акција минувачите беа информирани за кампањата Потпишувам и активностите против насилството врз жените, а имаа и можност симболично да се потпишат за поддршка на борбата против насилството врз жените и за побрза ратификација на Истанбулската конвенција во Република Македонија.
На 25.11.2016 год., во Скопје, активистките од Националниот совет за родова рамноправност организираа улична акција за промоција на кампањата Потпишувам во рамки на „16 дена активизам против родово базирано насилство“.

На уличната акција минувачите беа информирани за кампањата Потпишувам и активностите против насилството врз жените, а имаа и можност симболично да се потпишат за поддршка на борбата против насилството врз жените и за побрза ратификација на Истанбулската конвенција во Република Македонија.
SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close