Скопје 24/11/2016
ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИJА

Скопје 24/11/2016
ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИJА

На 24.11.2016 год., во просториите на Националниот совет за родова рамноправност се одржа прес-конференција на која медиумите беа информирани за активностите на организацијата по повод Меѓународниот ден против насилство врз жените и кампањата „16 дена активизам против насилство врз жените“, како и кампањата Потпишувам.


Претставничките на НСРР уште еднаш истакнаа дека е потребна итна ратификација на Истанбулската конвенција со што би имало поефикасна заштита и превенција од родово базирано насилство и семејно насилство во Р. Македонија.

Повеќе за прес-конференцијата на следниот линк.

На 24.11.2016 год., во просториите на Националниот совет за родова рамноправност се одржа прес-конференција на која медиумите беа информирани за активностите на организацијата по повод Меѓународниот ден против насилство врз жените и кампањата „16 дена активизам против насилство врз жените“, како и кампањата Потпишувам.
Претставничките на НСРР уште еднаш истакнаа дека е потребна итна ратификација на Истанбулската конвенција со што би имало поефикасна заштита и превенција од родово базирано насилство и семејно насилство во Р. Македонија.

Повеќе за прес-конференцијата на следниот линк.

SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close