Скопје, 23/02/2016
МЕДИУМСКО ГОСТУВАЊE

Скопје, 23/02/2016
МЕДИУМСКО ГОСТУВАЊE

Наташа Димитровска од Националниот совет за родова рамноправност гостуваше во емисијата „24 за животот“ на телевизија 24 Вести. 

Повод за гостувањето беше разговор за семејно и интимно партнерско насилство, како дел од серијата гостувања во рамки на заедничките активности на Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство и медиумите.


Целта на овие активности е подигнување на свеста кај новинарите за подобро информирање за случаи на родово засновано насилство. Во рамки на активностите се обработуваат сите видови насилство во повеќе работилници и медиумски гостувања.

Целата емисија може да ја погледнете тука.

Наташа Димитровска од Националниот совет за родова рамноправност гостуваше во емисијата „24 за животот“ на телевизија 24 Вести. 

Повод за гостувањето беше разговор за семејно и интимно партнерско насилство, како дел од серијата гостувања во рамки на заедничките активности на Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство и медиумите.
Целта на овие активности е подигнување на свеста кај новинарите за подобро информирање за случаи на родово засновано насилство. Во рамки на активностите се обработуваат сите видови насилство во повеќе работилници и медиумски гостувања.

Целата емисија може да ја погледнете тука.

SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close