Струга, 12/12/2015
КАМПАЊА

Струга, 12/12/2015
КАМПАЊА

Активистките од Организација на жени „Езерка“ од Струга одржаа улична акција во рамки на активностите од кампањата Потпишувам и меѓународната кампања 16 дена активизам против родово засновано насилство. На уличната акција тие делеа разгледници, летоци и други информативни материјали од кампањата.


Активистките од „Езерка“ исто така гостуваа на локална телевизија за да ја претстават кампањата и да говорат за потребата од ратификација на Конвенцијата против родово засновано насилство.

Активистките од Организација на жени „Езерка“ од Струга одржаа улична акција во рамки на активностите од кампањата Потпишувам и меѓународната кампања 16 дена активизам против родово засновано насилство. На уличната акција тие делеа разгледници, летоци и други информативни материјали од кампањата.
Активистките од „Езерка“ исто така гостуваа на локална телевизија за да ја претстават кампањата и да говорат за потребата од ратификација на Конвенцијата против родово засновано насилство.

SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close