PDF    
Скопје, 5/12/2015
МЕДИУМСКА КАМПАЊА
PDF    
Скопје, 5/12/2015
МЕДИУМСКА КАМПАЊА

Савка Тодоровска од Националниот совет за родова рамноправност говореше со новинарката од дневниот весник „Вест“ за проблемот на родово базираното насилство во Република Македонија и потребата од ратификација на Конвенцијата против родово засновано насилство.


Г-ѓа Тодоровска истакна дека Националниот совет за родова рамноправност ја отвори првата СОС линија за жртви на семејно насилство уште во далечната 1991 година и оттогаш активистките на организацијата се борат за искоренување на овој проблем.

Целосниот напис може да го најдете во прилог.

Савка Тодоровска од Националниот совет за родова рамноправност говореше со новинарката од дневниот весник „Вест“ за проблемот на родово базираното насилство во Република Македонија и потребата од ратификација на Конвенцијата против родово засновано насилство.
Г-ѓа Тодоровска истакна дека Националниот совет за родова рамноправност ја отвори првата СОС линија за жртви на семејно насилство уште во далечната 1991 година и оттогаш активистките на организацијата се борат за искоренување на овој проблем.

Целосниот напис може да го најдете во прилог.

SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close