Пехчево, 1/12/2015
ИНТЕРВJУ

Пехчево, 1/12/2015
ИНТЕРВJУ

Во рамки на кампањата "16 дена активизам против родово базирано насилство", како дел од активностите на Организација на жени на Пехчево, партнерска организација во проектот "Заеднички напори - кон новите европски стандарди во заштита на жените од родово базирано насилство", локалната телевизија ТВ К+ направи интервју со г-ѓа Нада Симовска, претседателка на ОЖП и локална координаторка на проектот.


Во интервјуто се истакна дека во следните денови ќе се зголемат активностите во смисла на делење летоци на сите јавни места во локалната заедница, полицијата, општината, центрите за социјална работа.

Целта на овие активности е застапување за ратификација на Конвенцијата за спречување и борба против насилството врз жените и домашното насилство.

Во рамки на кампањата "16 дена активизам против родово базирано насилство", како дел од активностите на Организација на жени на Пехчево, партнерска организација во проектот "Заеднички напори - кон новите европски стандарди во заштита на жените од родово базирано насилство", локалната телевизија ТВ К+ направи интервју со г-ѓа Нада Симовска, претседателка на ОЖП и локална координаторка на проектот.
Во интервјуто се истакна дека во следните денови ќе се зголемат активностите во смисла на делење летоци на сите јавни места во локалната заедница, полицијата, општината, центрите за социјална работа.

Целта на овие активности е застапување за ратификација на Конвенцијата за спречување и борба против насилството врз жените и домашното насилство.

SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close