Скопје, 25/11/2015
УЛИЧНА АКЦИJА

Скопје, 25/11/2015
УЛИЧНА АКЦИJА

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство „Глас против насилство" ја спроведува кампањата „365 дена активизам против насилство врз жени“ во чии рамки го одбележа Меѓународниот ден за борба против насилство врз жените.

По тој повод беше одржана акција во центарот на Скопје заедно со прес-конференција.


Едно од главните барања на Мрежата е ратификација на Конвенцијата против насилство врз жените.

Соопштението за медиумите може да го најдете тука

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство „Глас против насилство" ја спроведува кампањата „365 дена активизам против насилство врз жени“ во чии рамки го одбележа Меѓународниот ден за борба против насилство врз жените.

По тој повод беше одржана акција во центарот на Скопје заедно со прес-конференција.
Едно од главните барања на Мрежата е ратификација на Конвенцијата против насилство врз жените.

Соопштението за медиумите може да го најдете тука

SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close