Кавадарци, 16/9/2014
Предавање

Кавадарци, 16/9/2014
Предавање

Претставничка на Национален совет за родова рамноправност, Наташа Димитровска, одржа предавање на тема „Домашно насилство“ во просториите на Општина Кавадарци. Настанот беше во организација на Унија на жени од ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци. 

Се зборуваше за проблемот на насилство врз жените, последиците, причините за насилство, како и негова превенција.


Беше претставен и проектот и потребата за ратификација на Истанбулската конвенција, како и кампањата ПОТПИШУВАМ.

Претставничка на Национален совет за родова рамноправност, Наташа Димитровска, одржа предавање на тема „Домашно насилство“ во просториите на Општина Кавадарци. Настанот беше во организација на Унија на жени од ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци. 

Се зборуваше за проблемот на насилство врз жените, последиците, причините за насилство, како и негова превенција.
Беше претставен и проектот и потребата за ратификација на Истанбулската конвенција, како и кампањата ПОТПИШУВАМ.

SHARE:
Prev            Prev
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE
Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka
Savet Evrope
 
NSRP UBL AC Drutvo SOS telefon CZR Sigurna enska kuca WAVE Pecevo Vizija Nacionalna mrea LGTBI Helsinki Ezerka Savet Evrope
 
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Кампањата ja поддржува:
EU
Содржината на летокот е исклучиво одговорност на авторките и на ниеден начин не ги одразува ставовите на Европска Унија.
Close
Close